TV HAT v OpenELEC -minisatip - DVBT-2

Odpovědět
Kopros
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 07. kvě 2020 19:40:40
Dal poděkování: 1 poděkování

TV HAT v OpenELEC -minisatip - DVBT-2

Příspěvek od Kopros » čtv 07. kvě 2020 19:50:11

Dobrý den,

mám RPi-4 a TV uHAT a nemůžu se dobrat DVB-T2 signálu pro komunikaci, s tunerem AVER media TD 310 to funguje.
TVHeadend tuner vidí ale dobrat se výsledku SAT>IP joakožto "tuneru" se mi nedaří.

S pozdravem, Kopros
Uživatelský avatar
PetrSmetana
Příspěvky: 193
Registrován: pon 22. črc 2019 9:06:45
Bydliště: za humny ČB
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 52 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: TV HAT v OpenELEC -minisatip - DVBT-2

Příspěvek od PetrSmetana » pát 08. kvě 2020 20:59:13

míval jsem tytéž problémy ma RPi3 ... TV HAT DVB-T2 jsem viděl jen pár minut po startu (kdy jsem ostatní tunery vytáhl), nicméně po nalazení (wizard) a zasunutí ostatních tunerů z5 již normálně fungoval ... svádím to na napájení přímo RPi
Modré z nebe na počkání, zázraky do dvou dnů.
Kopros
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 07. kvě 2020 19:40:40
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: TV HAT v OpenELEC -minisatip - DVBT-2

Příspěvek od Kopros » pon 11. kvě 2020 17:10:03

Zrovna víc tunerů mě netrápí, mám Evolveo sigma DVB-T2, Astrometu DVB-T2, AVerMedia TD 310 DVB-T2 a to ode všeho po vícero kusech. S DVB-T to většinou funnguje v OPENelec.

Problém je ten že miniSat jede jen sTDA 310, z výše uvedených, naopak nefunguje s ní TVHeadend, ten jede zase s Evolveo Sigma a TV HAT.

Zkoušel jsem zkompilovat minisat nejnovější verze v Rasbianu, kompilace se zdařila ale vyskakovala na mě hláška něco o portu 554, taktéž i v Ubuntu.Program jsem na straně klienta nenašel, takže asi nefungoval.

Cílem mého snažení je využít TV HAT jako náhradu za zarušené výše uvedené dongly, ještě bych překousl tu Astrometu (2013), ale ta nefunguje ani na jednom z těch dvou programů...

Nakonec se mi podařilo na klientovi s DVBViewerem dostat použitelného výsledku při spuštění jednoho programu na jednom spuštění DVBVieweru s použitím timeshiftu, nahrávání a EPG. Celý multiplex se přepíná dobře ale programy jsou kostičkově zelené s občasným zachrčením zvuku, čiliže nepoužitelné.

Ještě k TV HAT, prakticky se mohou stohovat min.2ks, zkoušel jste někdo více?
Uživatelský avatar
PetrSmetana
Příspěvky: 193
Registrován: pon 22. črc 2019 9:06:45
Bydliště: za humny ČB
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 52 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: TV HAT v OpenELEC -minisatip - DVBT-2

Příspěvek od PetrSmetana » pon 11. kvě 2020 19:05:02

V dmesg tedy žádný problém nevidíš? Máš nějaký verbose výstup ze spuštění toho zkompilovaného minisatip?

Stohování tv hatu jsem nikde neviděl. Jede to přes SPI sběrnici RPI má dva výstupy pro slave select, TV HAT ve výchozím stavu využívá CE0, pokud bys chtěl využívat CE1, musel bys to nějak ručně předrátovat.
Modré z nebe na počkání, zázraky do dvou dnů.
Kopros
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 07. kvě 2020 19:40:40
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: TV HAT v OpenELEC -minisatip - DVBT-2

Příspěvek od Kopros » sob 23. kvě 2020 20:34:52

Jěště jsem zkoušel různá nastavení a zjistil jsem že problém bude v komunikaci zpět od klienta na straně minisat>ip a stejně tak na TVhedendu. Protože když dojde k naladění kanálů je vše "OK". DVB-T2 je streamováno správně, ale jak přepínám na clientovi přes protolkol sat>ip, tak se nastavení z DVB-T2 změní na DVB-T a k zobrazení nedojde. Po ruční opravě streamování funguje jen do té doby než opět zapnu přepnutí programu na klientu. Předpokládám že i toto se děje v programu minisat>ip.
Toto se u Avera neděje. Proto asi taky fubguje.


Když se podívám na USB karty pro DVB-T2 tak jiné krom astromety s IO Si 2168 neznám. Dle mého soudu toto zarušení způsobuje právě tento IO. TBS taky používají tento demodulátor.


Stohování asi jentak opravdu nepůjde, když to ale vezmu finančně tak to není "levný" použít jeden počítač na jednu TV kartu s funkčností na jedno zařízení :-)
Kopros
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 07. kvě 2020 19:40:40
Dal poděkování: 1 poděkování

Re: TV HAT v OpenELEC -minisatip - DVBT-2

Příspěvek od Kopros » pon 31. srp 2020 14:29:25

Tak jsem časem pokročil a povedlo se mi nastavením zprovoznit SAT>IP na Tvheadendu, musí být nastaveno "Reject exact match" a ty muxy co tam někdo později přidal podporu pro DVB-T2 - czech ALL, musí být ty neúspěšné smazány, jinak to zase skočí na ně a zase nic. Kdyby to náhodou někoho zajímalo a hned na to nepřišel a nikde jinde se to nedočetl ...

Mám již jen jednu otázku: Jak automaticky zapnout TVheadend po restartu RPI-4 s KODI. Musím v internetovém prohlížeči vypnout TVheadend a Save a zapnout TVheadend a Save. Nebo Enter na "OK" v nastavení na přímo na RPI.
Uživatelský avatar
chobotnice
Příspěvky: 12
Registrován: sob 22. srp 2020 16:36:02
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: TV HAT v OpenELEC -minisatip - DVBT-2

Příspěvek od chobotnice » stř 21. říj 2020 17:53:06

Kopros píše:
čtv 07. kvě 2020 19:50:11
Dobrý den,

mám RPi-4 a TV uHAT a nemůžu se dobrat DVB-T2 signálu pro komunikaci, s tunerem AVER media TD 310 to funguje.
TVHeadend tuner vidí ale dobrat se výsledku SAT>IP joakožto "tuneru" se mi nedaří.

S pozdravem, Kopros
OpenELEC? Ten myslím již není dlouho aktualizován a pro běh TVhatu je potřeba Linux 5.x a OpenELEC má nejnovější verzi na jádru Linuxu 4.9. Proto bude nutné přejít na LibreELEC.
CyberDeath
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 30. led 2020 21:36:12
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování

Re: TV HAT v OpenELEC -minisatip - DVBT-2

Příspěvek od CyberDeath » stř 28. říj 2020 11:13:31

Tv hat bezi i na 4.14 ... u 4.9 si ale nejsem jist bo vydani tv hatu bylo po uvedeni 4.14 kernelu u raspberry.
Rozhodne ale nepotrbuje 5.4 ... sam jej provozuji jiz nějakou dobu a vetsi z ni bezel na 4.19
Odpovědět