polofunkcni SAMBA

Odpovědět
CyberDeath
Příspěvky: 42
Registrován: čtv 30. led 2020 21:36:12
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

polofunkcni SAMBA

Příspěvek od CyberDeath » čtv 16. dub 2020 22:34:02

Narazil jsem na brutalni zasek. A nemuzu jej vzresit.
Po reinstalaci a optimalizci OS s rasbianu lite jsem zprovoznil vse az na sambu. Mam naprosto stejnou konfiguraci ale proste nefunguje OK.

Jedine co je v konfiguraku zmeneno oproti default je sekce

[shared]
path=/mnt/raid1/shared
writeable=Yes
create mask=0777
directory mask=0777
public=no

Ale ... z windows 10 nevidim v siti nic. [predtim vse jelo ok]
Z telefonu pres total commander a pluigin LAN se na smb pripojim a muzu svuj disk prochazet ale
z toho sameho telefonu jsem pro zalohy pouzival folder sync a ten uz se na sambu nepripoji ? A uz zacinam byt zoufaly ... uz jsem odinstaloval sambu -- purge .... A nahodil vse znovu ale stale to nejede !
Uživatelský avatar
PetrSmetana
Příspěvky: 145
Registrován: pon 22. črc 2019 9:06:45
Bydliště: za humny ČB
Dal poděkování: 18 poděkování
Dostal poděkování: 33 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: polofunkcni SAMBA

Příspěvek od PetrSmetana » pát 17. dub 2020 7:06:07

Co logy? Nemáš tam špatně práva / vlastníka?
Modré z nebe na počkání, zázraky do dvou dnů.
CyberDeath
Příspěvky: 42
Registrován: čtv 30. led 2020 21:36:12
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: polofunkcni SAMBA

Příspěvek od CyberDeath » pát 17. dub 2020 8:34:05

To mě nenapadlo ale neměly by ... složka byla na mdamd RAIDU .. ktery jsem jen nově namountoval v novém systému ... který má ale stejné uživatele i skupiny.
Divně mě spíš přijde to že se tam z jedné aplikace (totalCMD pro android a jeho pluigin LAN) připojím zcela bez problému ... ale ze stejného telefonu jinou aplikací ne :-D

Ale zkusim se připojit domu a mrknout na to.

btw : dost mě ale štve že teamviewer je na QT5 a anydesk nejede vubec :-( .... takže musím přes TM nebo AD domu na notebook a s tama přes SSH na rasppberry :-D ... protože jen kvuli TM nebudu system zasirat běžícíma QT knihovnama (žerou moc RAM) ... takhle mi system běží se spotřebou cca 260Mb RAM ... 860Mb s cca 6 okny v chroniu :-D

EDIT:
Super už to funguje ! ... Ja ten novy system postavil na raspbiann bullseyes -> Takže jsem vče pročítal i changelog k sambě změny za skoro poslední 2roky ...
A přitom to byla takova blbost jako že si systém při přenosu nevzal správne práva ke složce....

MOC DÍK :-D (jsem na tom včera vytuhl tak 2.5h :-D)
CyberDeath
Příspěvky: 42
Registrován: čtv 30. led 2020 21:36:12
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: polofunkcni SAMBA

Příspěvek od CyberDeath » sob 18. dub 2020 7:47:20

Hm tak to nefunguje.
Z IP adresy se dostanu z PC , z totalCMD z telefonu a to je vse . Z jine app se tam nedostanu , a z PC jedine pres IP

V logach neni nic :-( ... vse jede OK ... a logy z jednotlivych IP jsou prazdne.
Uživatelský avatar
PetrSmetana
Příspěvky: 145
Registrován: pon 22. črc 2019 9:06:45
Bydliště: za humny ČB
Dal poděkování: 18 poděkování
Dostal poděkování: 33 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: polofunkcni SAMBA

Příspěvek od PetrSmetana » pon 20. dub 2020 9:53:03

Co verze protokolu smb? Zkoušels s tím hýbat?
Modré z nebe na počkání, zázraky do dvou dnů.
CyberDeath
Příspěvky: 42
Registrován: čtv 30. led 2020 21:36:12
Dal poděkování: 2 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Re: polofunkcni SAMBA

Příspěvek od CyberDeath » pon 20. dub 2020 20:55:31

Nakonec jsem to vzdal .. po dalsi rekonfiguraci ... semi podarilo rozchodit teměř vše ... přes IP nebo hostname. Aplikaci v telefonu na zalohu sem nahradil jinou ... a kaslu na to :-)
Protokol je ok minimalne smb2 (test aplikaci co pres smb1 nekomunikuje)
Odpovědět