Sekání obrazu - (ne)plynulý obraz

Odpovědět
matejvc
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 12. bře 2020 10:09:23

Sekání obrazu - (ne)plynulý obraz

Příspěvek od matejvc » čtv 12. bře 2020 10:10:53

Ahoj Všem,

omlouvám se, jestli se tu někde již řešilo, ale nenašel jsem.

Pořídil jsem si https://rpishop.cz/raspberry-pi-4b/2249 ... alaxy.html
Stáhl jsem si LibreELEC (Leia) 9.2 -> https://libreelec.tv/downloads_new/ a naistalovat na SD kartu.

Po přípojení k televizi LG 32LF630V-ZA vše funguje. Mám nastaven vzhled confluence.

Co jsem si ale všiml, tak když přepínám mezi hudba - doplňky - videa, tak přechod mezi jednotlivými položkami není plynulý a je vidět, jak se to mírně zasekává. Když pustím film v HD tak v některých případech se také mírně seká. (Konektivita 75/75Mb/s)

Nesetkal jste se prosím někdo s něčím podobným?

Screeny+Video
https://drive.google.com/drive/folders/ ... 6RHrbwFpmW

Děkuji
jiri.tusla
Příspěvky: 41
Registrován: ned 08. zář 2019 15:45:09
Dal poděkování: 6 poděkování
Dostal poděkování: 14 poděkování

Re: Sekání obrazu - (ne)plynulý obraz

Příspěvek od jiri.tusla » čtv 12. bře 2020 15:24:17

Máš dobrej HDMI kabel?
Já s tím hodně zápasil s RPi4 a 4K telkou. Nakonec až třetí koupenej byl OK.

Jasně, Ty máš jen FullHD, ale i tak. Nemá Tvoje telka možnost ukázat kvalitu signálu?

Tenhle vzhled, co sis vybral Ty, už dlouho nepoužívám, ale i ten default má podobné trable.

Po pravdě mě RPi4 jako přehrávač zklamalo a vrátil jsem se k OdroiduC2.
Dej člověku rybu a nebude mít hlad jeden den.
Nauč jej chytat ryby a bude celý den sedět na pramici a chlastat pivo.
Uživatelský avatar
PetrSmetana
Příspěvky: 125
Registrován: pon 22. črc 2019 9:06:45
Bydliště: za humny ČB
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Sekání obrazu - (ne)plynulý obraz

Příspěvek od PetrSmetana » čtv 12. bře 2020 17:57:52

Ahoj, toto se zde asi ještě neřešilo. Je to opravdu úplně čistá instalace? Nebyla tam snaha něco trochu tweaknout? Jak chladíš?
Modré z nebe na počkání, zázraky do dvou dnů.
matejvc
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 12. bře 2020 10:09:23

Re: Sekání obrazu - (ne)plynulý obraz

Příspěvek od matejvc » pát 13. bře 2020 9:05:27

Ahoj,

HDMI by mělo být v pořádku, instalace byla čistá (několikrát jsem formátoval, následně instaloval přímo z libree přes jejich program) Chlazení byl pasiv z kompletu teplota stabilně max cca 65°C. Nakonec jsem to vzdal, zboží vrátím. Místo toho jsem objednal Khadas VIM3L HTPC Kit který byl v tu dobu za 2k...

Děkuji všem za reakce :)
CyberDeath
Příspěvky: 27
Registrován: čtv 30. led 2020 21:36:12
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Sekání obrazu - (ne)plynulý obraz

Příspěvek od CyberDeath » úte 17. bře 2020 10:34:19

Nevim kde se to v LibreELEC upravuje ale je nutne zvysit grafickou pamet ... u RaspbianOS to jde pomerne jednoduse ... Pro FullHD je nutne minimalne 400Mb RAM pro grafiku ja s rezervou mam nastaveno 500mb ... standartne je nastaveno mene (dynamicke a automaticke prirazovani pameti nefungue OK).
Uživatelský avatar
PetrSmetana
Příspěvky: 125
Registrován: pon 22. črc 2019 9:06:45
Bydliště: za humny ČB
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Sekání obrazu - (ne)plynulý obraz

Příspěvek od PetrSmetana » úte 17. bře 2020 11:59:47

@CyberDeath ... podle toho co psal, tam měl výchozí instalaci ... mám ji taky na třech RPi4 (1GB RAM) všechny jedou na TV s FullHD - problém se mi neprojevuje ani na jedné. Proto mi popsané chování přijde spíš jako anomálie - případně problém v komunikaci přes HDMI - buď na televizi nebo v /boot/config.txt, by šel vynutít jiný formát (třeba v rámci změny obnovovaní frekvence). Škoda, že ta RPi šla z5, mohli jsme to vyzkoušet.
Modré z nebe na počkání, zázraky do dvou dnů.
CyberDeath
Příspěvky: 27
Registrován: čtv 30. led 2020 21:36:12
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Sekání obrazu - (ne)plynulý obraz

Příspěvek od CyberDeath » úte 17. bře 2020 20:16:33

Jo to jo ... ale s tou pamětí to mohl zkusit na rasbianu je vez zmeny Ram pro grafiku kodi zcela nepouzitelne (brutalni sekanice) standartne totiz i u 4gb verze přirazuje jen neco pres 200mb voz he malo.
Odpovědět